Opening Academisch Jaar

Inspiring Generations

Dit jaar staat de Opening Academisch Jaar in het teken van het lustrumthema 'Inspiring Generations'. Na afloop van het officiële gedeelte in de Aula wordt in het Atrium het glas geheven op het nieuwe academisch jaar en het lustrum.

Officiële gedeelte

De ontvangst in de Aula is vanaf 14.30 uur, het programma start om 15.00 uur. 

  • Geert ten Dam, collegevoorzitter van de UvA, spreekt over inspirerend onderwijs. Het lustrumthema Inspiring Generations staat voor wat we als universiteit willen zijn. Hoe krijgt academisch onderwijs écht betekenis voor studenten – en daarmee waarde voor de samenleving?
  • PechaKucha-presentatie van Nathalie van der Velde. Zij is opleider internist-ouderengeneeskunde AMC en programmaleider ‘Aging and Later Life’ bij onderzoeksinstituut Amsterdam Public Health. Ze is onder meer principal investigator val- en fractuurpreventie bij de afdeling Geriatrie (AMC). Zij ontving begin dit jaar een gift via het Amsterdams Universiteitsfonds voor haar onderzoek naar vallen als bijwerking van medicijngebruik door ouderen.
  • Robbert Dijkgraaf, universiteitshoogleraar aan de UvA en directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton, laat zijn licht schijnen over inspirerend onderzoek: hoe kan de universiteit dit bevorderen?
  • PechaKucha-presentatie van Bruno Verschuere, universitair hoofddocent Forensische psychologie. Hij won vorig jaar september de internationale Ig Nobel Prize, de parodie op de echte Nobelprijs, voor zijn onderzoek naar lieggedrag onder mensen.
  • Docent van het Jaar 2016-2017 Antoinette Muntjewerff, universitair docent Algemene rechtsleer, in gesprek met Louisa Bergsma en Karel van Vliet van de juridische faculteitsvereniging JFAS.

Muziek: UvA-orkest J. Pzn Sweelinck

 

Feest in het Atrium

Om 16.30 uur start het feest ter ere van de Opening Academisch Jaar en het 385-jarig bestaan van de UvA.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

2 augustus 2017