Summer Festival REC

Al bijna een traditie: het Summer Festival Roeterseiland. Hét festival voor en door studenten en medewerkers van de faculteiten Economie en Bedrijfskunde, Maatschappij- en Gedragswetenschappen, Rechten en PPLE. Dit jaar viel het festival op 9 juni.

Accepteer alle cookies om deze video te kunnen zien. Cookie instellingen.

Om 16.30 ging het festival van start met medewerkers, studenten en buurtbewoners. Het zonnetje deed zijn best. De eerste 250 bezoekers werden op een drankje getrakteerd. Maar er waren er veel meer.

Ijsjes worden uitgedeeld buiten op het Summer Festival naast een banner met 'Inspiring generations since 1632'

Foto: Wim Kox

Ook dit jaar was er van alles te beleven. De muziek liep uiteen van de Faculty Band van de FEB (een intern beroemde coverband) tot het ultrahippe Dollkraut, de ‘krautrock’ act die deze zomer op alle festivals te zien is. Naast muziek was er theater in de CREA zaal. In een aquabubble met 4 man kon je over het water lopen en is er een heuse sumokeizer gekroond na een spannend toernooi.

Rond 19.00 uur werden er vanwege het lustrum ijsjes uitgedeeld, die gretig aftrek vonden. Tot laat op de avond is gedanst bij de Silent Disco, die ook is gesubsidieerd uit het lustrumbudget.

Rond middernacht kwam het feest ten einde in CREA.

Dansendemensen bij de silent disco buiten CREA.

Foto: Wim Kox

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

12 juli 2017