Traktatie voor jarigen en relaties

De UvA trakteerde maandag 9 januari op een lekkernijtje. Ben je op dezelfde dag als UvA jarig? Dan lag er een chocoladereep voor je klaar. En als verrassing krijgen relaties van de UvA een reep tijdens een overleg.

Net als bij de meeste verjaardagen, kwam ook dit feestje wat moeizaam op gang, constateerde ook Folia. Ruim 300 felicitaties met uitnodigingen werden verstuurd aan UvA-studenten, medewerkers en alumni die samen met de UvA op 8 januari jarig waren. Andere jarigen werden via Facebook opgeroepen om hun cadeautje te komen ophalen bij VoxPop op het Binnengasthuisterrein en in het AMC konden de jarigen hun reep in het pand ophalen.

Op Facebook kreeg de actie 125 likes en 34 comments. Twee werkstudenten wachtten de jarigen feestelijk op, te midden van hoge bergen repen chocolade in wel zes smaken, van karamel zeezout tot pecan kokosnoot. Kiezen van de beste smaak bleek nog best lastig te zijn; een extra beloning was de brede glimlach van de werkstudenten als dit probleem was opgelost.

Wie jarig is, trakteert

Net als de UvA, zijn zij jarig op 8 januari.

'Ik ben hiervoor helemaal uit Friesland gekomen'

Een enkeling was uit Friesland naar de Amsterdamse binnenstad gekomen om het smakelijke presentje op te halen. 'We hebben hier samen gestudeerd en spreken al jaren af op onze verjaardag', aldus een van de twee UvA-alumni. 'Dit leek ons daarom een mooie gelegenheid om weer eens bij de UvA langs te gaan.' Haar reispartner en voormalig studiegenoot beaamt dat, weliswaar met een pijnlijk gezicht. “Helaas ben ik gisteren mijn tand verloren bij het happen in een bonbon, dus de chocolade moet nog even wachten.”

Een andere alumnus draaide de rollen om en nam als jarige een heerlijk appeltaartje mee voor de UvA. ‘Wie jarig is, trakteert, dus ik trakteer ook’, aldus de UvA-alumnus. De zestien attente jarigen die de moeite namen om de UvA een verjaardagsgroet te sturen, maar niet langs konden komen, kregen de reep alsnog per post nagestuurd.

Na deze actie zijn de overgebleven repen veilig opgeborgen, zodat ze klaarliggen voor overleggen met externe relaties. Want: wie jarig is, trakteert.

Jammer dat je een reep misliep? De overgebleven chocoladerepen worden ook weggegeven. Als relatiegeschenk, als beloning voor een bijdrage…de reep zal in de loop van 2017 blijven opduiken.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

8 juni 2017