Opening Academisch Jaar 2017-2018

Inspiring Generations

04sep2017 14.30 - 16.30

Evenement

De Opening Academisch Jaar vindt plaats op maandag 4 september. We vieren dit jaar het 385-jarige bestaan van de UvA met het lustrumthema ‘Inspiring Generations.’ De Opening is ook live te volgen via livestream.

Locatie

Inspiring Generations


Programma

Voertaal: Nederlands, maar er is een tolk aanwezig voor vertaling naar het Engels.

14.30 – 15.00 uur: Inloop en ontvangst, Aula

15.00 – 16.30 uur: Opening Academisch Jaar 2017-2018

  • Geert ten Dam, collegevoorzitter van de UvA, spreekt over inspirerend onderwijs. Het lustrumthema Inspiring Generations staat voor wat we als universiteit willen zijn. Hoe krijgt academisch onderwijs écht betekenis voor studenten – en daarmee waarde voor de samenleving?
  • PechaKucha-presentatie van Nathalie van der Velde. Zij is opleider internist-ouderengeneeskunde AMC en programmaleider ‘Aging and Later Life’ bij onderzoeksinstituut Amsterdam Public Health. Ze is onder meer principal investigator val- en fractuurpreventie bij de afdeling Geriatrie (AMC). Zij ontving begin dit jaar een gift via het Amsterdams Universiteitsfonds voor haar onderzoek naar vallen als bijwerking van medicijngebruik door ouderen.
  • Robbert Dijkgraaf, universiteitshoogleraar aan de UvA en directeur van het Institute for Advanced Study in Princeton, laat zijn licht schijnen over inspirerend onderzoek: hoe kan de universiteit dit bevorderen?
  • PechaKucha-presentatie van Bruno Verschuere, universitair hoofddocent Forensische psychologie. Hij won vorig jaar september de internationale Ig Nobel Prize, de parodie op de echte Nobelprijs, voor zijn onderzoek naar lieggedrag onder mensen.
  • Docent van het Jaar 2016-2017 Antoinette Muntjewerff, universitair docent Algemene rechtsleer, in gesprek met Louisa Bergsma en Karel van Vliet van de juridische faculteitsvereniging JFAS.

Muziek: UvA-orkest J. Pzn Sweelinck

16.30 – 19.00 uur: Feest in het Atrium

  • Proost mee op het nieuwe academisch jaar en het 385-jarig bestaan van de UvA in het Atrium! Ook voor degenen die niet naar het programma in de Aula komen: iedereen is vanaf 16.30 van harte welkom in het Atrium!

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam