Lagerhuisdebatten

Ga jij in discussie over gender en seksualiteit in het debat over LGBTQIAP, of laat jij horen hoe je over de toekomst van Amsterdam denkt? We horen je ideeën graag tijdens de lagerhuisdebatten.

Amsterdam in 2025, betuttelend oord of vrijplaats?

21.00 – 21.45 uur

In 2025 wordt Amsterdam 750 jaar. Tegen die tijd telt de stad meer dan 900 duizend inwoners en 23 miljoen jaarlijkse bezoekers. Is onze hoofdstad dan een betuttelend oord of een open tolerante vrijplaats? Zijn zoveel toeristen nodig voor de economische groei of zuigen ze de ziel uit de stad?

Universiteit van Amsterdam

Foto: Jeroen Oerlemans

Blijft Amsterdam toegankelijk voor iedereen of is er alleen nog ruimte voor rijken en hoogopgeleiden? En welke rol kan of moet de UvA in de ontwikkeling van de stad spelen? Spreek je uit in het Lagerhuisdebat en ga aan de hand van stellingen de rest van het publiek in discussie over hoe de stad er in 2025 uit moet zien. We horen je ideeën graag! 

Geert ten Dam, voorzitter van het College van Bestuur van de UvA, zal in de rol van Kamervoorzitter de stellingen inleiden en de discussie beoordelen op respect, humor, inhoud en overredingskracht. De winnaar gaat naar huis met de titel ‘Amsterdam U Night debater of the year’.

 

LGBTQIAP: is de grens van onze tolerantie bereikt?

22.00 – 22.45 uur

Waar we eerst spraken over LGBT, hebben we het nu al over LGBTQIAP. En dan nóg sluiten we ongetwijfeld mensen buiten. Is het echt nodig om iedereen in een eigen hokje te stoppen? En zijn genderneutrale communicatie en toiletten aanstellerij of emancipatie?

Moeten we strijden voor acceptatie van niet-heteroseksuelen en mensen met andere genderidentiteiten, of slaan we door? En wordt de samenleving steeds inclusiever, of is de grens van onze tolerantie bereikt? We horen graag hoe jij over dit thema denkt, dus laat je stem horen in het Lagerhuisdebat en ga aan de hand van stellingen met elkaar in discussie.

Souad Boumedien

Foto: Jet Budelman

Souad Boumedien (vrouw, lesbisch, activist, Marokkaan én ambassadeur van PRIDE Amsterdam) leidt de stellingen in en beoordeelt de discussie op inhoud, overredingskracht, respect en humor. De winnaar gaat naar huis met eeuwige roem en de titel LGBTQIAP-UvA-U-Night debater of the year!

Lenneke Hoedemaker

Foto: Caroline Westdijk

Lenneke Hoedemaker is freelance gespreksleider, theatermaker en oud-student Europese Studies aan de UvA. Zij zal beide debatten modereren.

Locatie: VOX-POP

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

27 oktober 2017